Bel mij
Autoschade? Voordelig hersteld!

Autoschade, wat nu?

Autoschade is erg vervelend en komt nooit gelegen. Gelukkig overkomt het u gemiddeld ‘slechts’ eens per 3 á 4 jaar. Hieronder vindt u een stappenplan waarin staat uitgelegd wat u het best kunt doen in het geval van autoschade naar aanleiding van een ongeval. 

Stap 1 - het schadeformulier:

Bij letselschade of flinke materiële schade aan uw auto: bel (eventueel) politie en een ambulance. Bij geringe materiële schade en als de betrokken partijen het met elkaar eens zijn over de toedracht hoeft de politie niet te worden ingeschakeld. Maak eventueel foto's op de plaats van het ongeval. Zorg er te allen tijde voor dat het schadeformulier door beide partijen juist en volledig is ingevuld en ondertekend.

Stap 2 - getuigen:

Zijn er getuigen van het ongeval? Informeer naar hun naam en adres en schrijf dit op, of noteer het kenteken van de auto van de getuige als u de betreffende persoon niet heeft kunnen spreken. Als er namelijk verschillende lezingen zijn van een aanrijding, kunnen getuigen een beslissende stem hebben op het gebied van aansprakelijkheid.

Stap 3 - sleepdienst:

Is de autoschade zo ernstig dat u niet meer verder kunt rijden? Dan moet een sleepdienst ingeschakeld worden. Raadpleeg hiervoor uw groene kaart. De alarmcentrale zorgt ervoor dat een sleepbedrijf uw auto weghaalt. De berger brengt de kosten in rekening bij de alarmcentrale en die zorgt er vervolgens voor dat de kosten bij uw verzekeraar worden gedeclareerd.

Stap 4 – hoe bent u verzekerd tegen autoschade?

  • Bent u casco-verzekerd: meld dan de autoschade bij uw eigen verzekeraar;
  • Bent u niet casco verzekerd maar is er een schuldige tegenpartij? Meld de schade dan bij de verzekeraar van de tegenpartij of laat uw tussenpersoon dit verzorgen;
  • In overige gevallen hoeft u geen melding aan de verzekeringsmaatschappij te doen; u dient zelf de kosten van het autoschadeherstel te betalen. De verwijzingen naar een verzekeraar in de onderstaande tekst zijn voor u niet van toepassing.

Stap 5 – Neem contact op met Schadenet voor autoschadeherstel:

Met ruim 120 vestigingen is er altijd een Schadenet vestiging bij u in de buurt. Of het nu een kleine lakschade betreft, ruitschade, deuk of iets anders, alle onze autoschadebedrijven nemen u graag alle zorgen uit handen en herstellen de autoschade onzichtbaar en vakkundig.

Bereken nu via onderstaande link snel en gemakkelijk hoe voordelig het is om de autoschade via Schadenet te herstellen:
Button Calculator