Bel mij
Autoschade? Voordelig hersteld!

Zelf betalen of claimen?

U heeft autoschade, maar wat gaat dit kosten en wordt het wel vergoed door de verzekering? Ervan uitgaande dat de verzekering de schade vergoedt, is het nog lang niet altijd de meest voordelige oplossing. Hieronder kunt u erachter komen wat het schadeherstel aan uw auto zal kosten en enkele belangrijke zaken om rekening mee te houden.

Button Calculator

Wat is voordeliger bij autoschade?

Zolang u schadevrij rijdt, stijgt u jaarlijks een trede op de bonus-malusladder. Deze ladder is een methode van verzekeringsmaatschappijen om berijders te ‘belonen’ voor het rijgedrag waarbij een ‘korting’ gegeven wordt op de premie per jaar dat er geen autoschade gedeclareerd wordt.

Bij het claimen van een autoschade, daalt u direct (gemiddeld 4-6 treden) op deze ladder en zal uw premie omhoog schieten. Hierbij maakt de hoogte en vorm van de geclaimde autoschade niet uit. Daarom is het van groot belang te overwegen of u de kosten gaat claimen bij de verzekering of zelf gaat betalen.

Veel verzekeraars bieden de mogelijkheid eerst de schade te claimen om deze eventueel later – als blijkt dat de nieuwe premie tegenvalt - alsnog zelf te betalen.

Dankzij de handige autoschade calculator van Schadenet, heeft u vooraf al een indicatie van de kosten zodat u onmiddellijk kunt kijken of het verstandig is de schade zelf te betalen of te claimen bij de verzekering.

Wenst u meer informatie of is het toch nog niet helemaal duidelijk? Neem gerust telefonisch contact met één van onze vestigingen op, zij adviseren u hier graag in. Een e-mail sturen kan natuurlijk ook altijd.